Ben ik succesvol?

Antenna / Tips / / Ben ik succesvol?
2 minuten

Ben ik succesvol?

Stel jij jezelf deze vraag weleens? Vergelijk jij jouw succes met dat van een ander? Streef je naar meer succes? En hoe ziet dit er dan uit? Wees gerust, je hoeft deze vragen niet te beantwoorden. Jij kan vandaag – sterker nog, na het lezen van deze blog – al succesvoller zijn dan ervoor.

“Als je mij morgen bij Starbucks neerzet dan ga ik ervoor zorgen dat ik de liefste, leukste koffiemaakster van Nederland wordt.” – Olcay Gulsen

Wat is succes? De maatschappij vertelt je dat succes meer salaris, een hogere functie of bekendheid is. Geld, macht, status. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Dan zou succes alleen weggelegd zijn voor een selecte groep mensen. Zij die uit een welvarend gezin komen, de juiste connecties hebben, een briljant idee hebben of zij die toevallig de juiste beslissing op het juiste moment nemen.

In 2014 zei Olcay Gulsen in het programma ‘24 uur met’ dat succes een keuze is. Zij vindt dat uiterlijke vertoningen niets met succes te maken hebben. Het geld dat je verdient, de auto die je rijdt, doet er allemaal niets toe. Succes is een gevoel. “Als je mij een goed gevoel weet te bezorgen vind ik jou succesvol. Als je mij morgen bij Starbucks neerzet dan ga ik ervoor zorgen dat ik de liefste, leukste koffiemaakster van Nederland wordt.”

Dus vergeet al die quotes over dat je je passie moet vinden. Dat je elke dag moet doen wat je het allerliefst wil. Als je die kans niet hebt, maak dat wat je wel doet dan leuker. Heb je daarnaast een passie? Een droom die je wilt verwezenlijken maar waarmee je nu niet je brood kunt verdienen? Ga die droom dan in je vrije tijd achterna. Kom elke dag een stapje verder, misschien dat je er ooit wel je werk van kan maken. En zo niet, dan is dat ook niet erg. Je kan het ook leuk hebben op je werk én in je vrije tijd alle aandacht voor je hobby hebben.

Wordt dus die leukste klantenservice medewerker. Kies ervoor om een succesvolle HR assistent te zijn. Blink uit in wat je doet. Maak je collega’s, klanten en relaties blij met jouw inzet. Je werk wordt er leuker door en de kans wordt groter dat je het verder schopt. En, je mag met recht zeggen dat je succesvol bent. Want succes is een gevoel, en jij voelt je succesvol.

Bel Mail Chat