De beste manieren om werk te vinden in 2020

Antenna / Tips / / De beste manieren om werk te vinden in 2020
3 minuten

De beste manieren om werk te vinden in 2020

Net als al het andere verandert de wereld van recruitment in hoog tempo. Krapte op de arbeidsmarkt, nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwe vormen van werk, noem maar op. Daarom is het goed om scherp te blijven en je te verdiepen in de beste manieren om werk te vinden anno nu. Wij zijn de beroerdste niet en geven jou daarom graag een aantal tips om jouw kansen op de arbeidsmarkt in het nieuwe jaar te vergroten! Dus, voor de beste manieren om werk te vinden in 2020, lees snel verder!

Via via

De arbeidsmarkt is krap en de kandidaat heeft het steeds meer voor het kiezen. Omdat het daarom voor bedrijven steeds lastiger wordt om goede kandidaten te vinden, willen ze graag direct de juiste kandidaat vinden. Daarom worden steeds meer functies via via vervuld, omdat er dan vaak een betrouwbare referentie is en je dus beter weet wat voor vlees je in de kuip haalt. Momenteel wordt al ongeveer de helft van alle functies via via vervuld. Investeer daarom in je netwerk! Zorg dat je LinkedIn profiel compleet en up to date is. Link met mensen waarmee je te maken krijgt in je studie of werk en blijf niet onopgemerkt!

Online zichtbaarheid

Als kandidaat weet je vaak niet precies hoe recruitment op de achtergrond in zijn werk gaat. Maar je kunt er vanuit gaan dat dit proces vrijwel altijd helemaal online verloopt. Software wordt steeds slimmer en recruitment raakt daarom steeds verder geautomatiseerd. Je kunt natuurlijk best geluk hebben wanneer je langs een uitzendbureau loopt of telefonisch contact opneemt. Maar in negen van de tien gevallen zal er alsnog om je digitale sollicitatie of inschrijving worden gevraagd met CV. Daar is het hele systeem tegenwoordig nou eenmaal op ingericht. Zorg daarom dat je online alles goed geregeld hebt zodat recruiters jou goed kunnen vinden. Lees daarvoor ook ons blog “Hoe pimp je je online imago?

Vacaturesites

Websites met vacatures, ook wel jobboards genoemd, verliezen aan populariteit. Vacature zoekmachines zoals Indeed stijgen daarentegen juist in populariteit, omdat deze het hele internet afstruinen naar vacatures en daarom een veel groter aanbod hebben. Ook gewoon zoeken via Google en werving via social media worden steeds populairder. Maar recruiters zoeken nog wel naar CV’s op jobboards zoals Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Het kan daarom wel degelijk handig zijn om ook daar een up-to-date account te hebben, ook al gebruik je deze sites niet meer om zelf naar vacatures te zoeken. Je wordt er nog steeds gevonden!

Creatief solliciteren

Opvallen is natuurlijk altijd een goede manier om bij recruiters of bij HR onder de aandacht te komen. Een video maken van je CV of sollicitatie, je CV afdrukken op iets anders dan een A4’tje, noem maar op. Eruit springen kan nog altijd dat verschil maken. Als je op meerdere functies solliciteert kan dit natuurlijk een beetje te veel werk zijn. Maar als er een specifieke functie of een specifiek bedrijf is waarvoor je heel graag wilt werken, kan dit zeker jouw kansen vergroten.

Je CV

Eerder schreven wij al een blog over hoe je jouw CV kunt verbeteren. Voor nu zouden we vooral als tip willen meegeven om het kort en bondig te houden. Recruiters kijken gemiddeld maar een paar seconden naar een CV. Zorg er dus voor dat ze in die paar seconden genoeg reden hebben gekregen om verder te lezen. Dus maak het makkelijk scanbaar en zet de meest relevante zaken bovenaan. Onze CV tips>

Conclusie

Om een lang verhaal kort te maken;

  • Netwerk! Het aantal vacatures dat via via wordt ingevuld stijgt nog jaarlijks.
  • Zorg dat jouw online vindbaarheid en uitstraling in orde is. Alles gebeurt tegenwoordig op het internet.
  • Wees to the point. Ondanks de krappe arbeidsmarkt wordt er nog veel gesolliciteerd en recruiters gaan dan ook vrij snel door het hoge aantal sollicitaties heen
Bel Mail Chat