Een jaloersmakend cv in 3 eenvoudige stappen

Antenna / Tips / / Een jaloersmakend cv in 3 eenvoudige stappen
2 minuten

Een jaloersmakend cv in 3 eenvoudige stappen

Je cv is vaak een eerste indruk van jou. Zorg dat dit een goede is! Vind je dat jouw cv wel weer een opfrisbeurt kan gebruiken? Heb jij even mazzel dat je deze blog voor je hebt. Wij hebben de weg naar een jaloersmakend cv samengevat in drie eenvoudig te nemen stappen. Doe er je voordeel mee!

 

Maak het korter

Recruiters krijgen veel cv’s te zien en willen vooral relevante dingen lezen. Je cv moet compleet zijn, maar zeker niet te lang. Zorg dat je alles wat niet relevant is eruit haalt.

  • Laat zaken weg die gewoon echt niet van toepassing zijn. Je volledige adres is nergens voor nodig, woonplaats is voldoende. Ook op welke lagere school je hebt gezeten of je lengte maakt niemand iets uit. Vraag je bij alles af of het nut heeft dat het erop staat.
  • Met de jaren wordt oudere ervaring minder relevant. Als je begint met je eerste grote mensen baan kunnen bijbaantjes wel weg of gecombineerd worden tot “diverse bijbaantjes”. Als je al een aantal jaar werkervaring hebt kan je hetzelfde doen met stages.
  • Wil je toch iets toevoegen dat meer ruimte in beslag neemt, zoals een portfolio of uitgebreide informatie over een functie, doe dit dan als bijlage.

 

Geef het een personal touch

Naast jouw kennis en vaardigheden zijn werkgevers op zoek naar een persoon die past binnen het bedrijf. Het is daarom een goed idee een persoonlijke touch te geven aan jouw cv. Hoe je dat doet?

  • Een profielfoto toevoegen is niet verplicht, maar op deze manier kan het bedrijf dan wel zien met wie ze te maken hebben en het maakt jouw cv wat persoonlijker.
  • Voeg een korte introductie toe over jezelf, een persoonlijke samenvatting van ongeveer 4 tot 5 zinnen.  Je kunt toelichten wat jouw kwaliteiten zijn, jouw ambities en wat jou drijft. Met deze persoonlijke samenvatting kun je de opdracht nieuwsgierig maken wie jij bent.
  • Als je over je hobby’s wilt praten, zorg dan dat ook deze enigszins relevant zijn. Als je graag foto’s en video’s bewerkt, zegt dit iets over jouw creativiteit en je softwarevaardigheden. Probeer al te persoonlijke dingen te vermijden, zoals politieke of religieuze voorkeuren.

 

Laat ‘m opvallen

Het hoeft echt geen kunstwerkje te worden, maar het helpt als je cv er mooi uitziet. Ook is het verstandig om het cv zo in te delen dat ‘ie makkelijk te scannen is door de lezer. Dus, ga je een cv maken? Denk ook aan onderstaande tips.

  • Voeg een zijbalk toe waardoor je cv verticaal in tweeën is gesplitst. Op deze manier kan je in de smallere balk allerlei informatie kwijt zoals je introductie, persoonlijke informatie en vaardigheden. Het grotere gedeelte kan je dan gebruiken voor je opleidingen en werkervaring.
  • Met grotere/vetgedrukte lettertypes kan je duidelijk het verschil aangeven tussen kopjes en gewone tekst. Hierdoor ziet de lezer snel waar alles staat.
  • Op internet zijn veel templates te vinden waarmee je eenvoudig een creatief cv maakt. Dus ook als je niet zo goed bent met grafische programma’s kan jij er wat moois van maken.

 

Volg deze tips op om een jaloersmakend cv naar potentiële werkgevers te kunnen sturen!

Bel Mail Chat