Praktische tips voor het perfecte video-sollicitatiegesprek

Antenna / Tips / / Praktische tips voor het perfecte video-sollicitatiegesprek
2 minuten

Praktische tips voor het perfecte video-sollicitatiegesprek

Het is zover, dankzij jouw geweldige cv (lees hier jij een jaloersmakend cv kunt maken) ben jij uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Is het om de een of andere reden niet mogelijk om naar de fysieke locatie van het bedrijf zelf te gaan? Geen probleem! Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met videobellen, dit sollicitatiegesprek kan dan natuurlijk ook op die manier. Heb jij wel eens een video-sollicitatiegesprek gehad? Lees hier hoe!

 

Voorbereiding

Een video-sollicitatiegesprek is en blijft een sollicitatiegesprek. Bereid je dan dus ook voor zoals je voor ieder ander ‘normaal’ sollicitatiegesprek zou doen. Zoek informatie over het desbetreffende bedrijf op en eventueel ook over de interviewer. Dit kun je vast wel vinden op de website van het bedrijf en anders Google of op LinkedIn. Zo weet jij tenminste antwoord te geven op de vraag waarom jij bij het bedrijf zou willen werken. Schrijf ook eventuele vragen op die jij zou willen weten over het bedrijf of over de functie. Daarnaast is het is handig als je van te voren nog even vraagt met wat voor videoprogramma jullie gaan werken. Als je dit programma nog nooit hebt gebruikt, kun je dit eventueel al downloaden. Zo kun je hier alvast mee oefenen en voorbereiden, zodat je op het afgesproken tijdstip bereikbaar bent via dit programma. Verder nog een aantal belangrijke tips:

– check je internetverbinding

– check het geluid en de camera

– gebruik een goed werkende laptop of mobiel

 

Blijf professioneel

Kies een geschikte plek uit waar jij jouw video-sollicitatiegesprek gaat doen. Dus een plek met een rustige omgeving, zonder achtergrondgeluiden of huisdieren. Zorg dat de plek waar je gaat zitten netjes en opgeruimd is. Check van te voren ook even hoe de lichtinval in die ruimte is, jouw interviewer wilt natuurlijk wel weten hoe jij er uitziet. Verder is het uiteraard belangrijk dat je nette en schone kleding aan hebt. Dus check van te voren even de kledingvoorschriften van het bedrijf. Indien deze niet duidelijk zijn, ga dan altijd voor netjes!

 

Hét gesprek

En dan is eindelijk het moment aangebroken dat het gesprek plaats gaat vinden! Zorg dat je op tijd klaar zit, laat eventuele huisgenoten weten dat jij een belangrijk gesprek hebt en verwijder alle mogelijke afleidingen. Probeer ontspannen het gesprek in te gaan, denk aan je lichaamstaal en kijk recht in de camera. Dus ga niet onderuit gezakt zitten of uit het raam zitten staren. Houd er rekening mee dat er door de afstand een eventuele vertraging in de verbinding kan zitten. Praat daarom niet te snel en wees duidelijk.

 

Blijf verder gewoon lekker jezelf, vertrouw op jezelf en dan komt het helemaal goed. Jij kunt dit!

Bel Mail Chat