Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan?

Antenna / Tips / / Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan?
3 minuten

Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan?

Ga jij nog steeds met plezier naar je werk of ga je er met lood in de schoenen heen? Wellicht is de functie prima, maar te comfortabel geworden? Hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuwe baan? Er zijn genoeg signalen om hierachter te komen. Te lang blijven zitten is niet goed voor je gezondheid, dus check snel alle signalen hieronder!

 

Lijkt de tijd achteruit te gaan?

Je ziet elke avond als een berg tegen je werkdag van de volgende dag op en in de ochtend kun jij je bed niet uitkomen. Als je eenmaal op je werk bent aangekomen (uiteraard heb jij geen haast) kruipt de tijd voorbij. Je voelt je gedurende dag moe, futloos en je zit steeds te dagdromen. Daarnaast vertoont het tapijt slijtagesporen van jouw wandelroute naar het koffieapparaat, is de vaatwasser uitruimen ineens de spannendste gebeurtenis van de dag en heb jij de tijdlijn van jouw Social Media kanalen uitgeplozen en geanalyseerd. Herken jij bovenstaande signalen? Dan weet je wanneer het tijd is voor een nieuwe baan. Het liefst nog voordat het wordt opgemerkt en jij geen goede aanbeveling meer van jouw leidinggevende krijgt.

 

Werk jij nog op jouw niveau?

Als jij de deur van het kantoor sluit, ga je dan met een voldoen gevoel weg? Krijg jij wel eens complimentjes over jouw werk of voel jij je ondergewaardeerd? Word jij nog genoeg uitgedaagd op jouw werk of leer jij al tijden niets meer bij en is alles een routineklus geworden? Als jij bovenstaande vragen met ‘ja’ hebt beantwoord, werk jij onder jouw maat en is het tijd voor een nieuwe baan. Een baan waarbij wél al jouw talenten en vaardigheden worden benut en jij niet gemist kan worden.

 

Bouw jij nog op jouw collega’s?

Eén team, één taak? Mooi niet op jouw werk. Je wordt niet meer betrokken bij het overleg, je collega’s vragen je niet meer mee voor de lunch of om een rondje te lopen buiten en laten jou alle klussen oplossen. En op jouw beurt ontwijk je steeds meer de vrijmibo’s, de sociale gelegenheden met je collega’s en het boeit je niet meer wat ze in het weekend hebben gedaan. Super naar, want je brengt veel tijd door op het werk en fijne collega’s maakt het werk zoveel leuker.

 

Waarschuwt jouw lichaam dat het tijd is voor een nieuwe baan?

Heb jij lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, verslechterde concentratie of uitslag? Je lichaam waarschuwt je en is aan het protesteren en je wordt letterlijk ziek van stress. Hierbij ligt het gevaar van een burn-out op de loer als je niet snel maatregelen neemt. Hiermee ben je nog verder van huis, dus neem deze symptomen serieus.

 

Denk jij buiten werktijd nog steeds aan jouw werk?

Je kunt aan niets anders denken en bent tegen iedereen over jouw werk aan het klagen. Het kan interessant zijn om over jouw werk te praten, maar als het een klaagzang wordt dan is het tijd voor een nieuwe baan.

 

Is het wel tijd voor een nieuwe baan?

Herken jij jezelf in (een aantal van) bovenstaande punten? Beslis dan of het echt tijd is voor een nieuwe baan of dat je er nog iets aan kunt doen. Je zou namelijk eerst met jouw leidinggevende kunnen overleggen of wellicht één van onderstaande acties mogelijk is. Daarnaast zou je kunnen nagaan of het überhaupt wel aan je baan ligt. Zit je zelf niet zo lekker in je vel, waardoor je minder plezier op je werk hebt of is het een tijdelijk dipje?

  • Zou je extra werk kunnen krijgen?
  • Wellicht mag je wel meer verantwoordelijkheden op je nemen?
  • Praat conflicten uit met je collega’s

Zullen we een deal maken? Wij gaan alvast op zoek naar iets leuks en passend voor jou. Beslis jij dan of het tijd is voor een nieuwe baan? Antenna is altijd op zoek naar de grootste talenten om deze te matchen met de juiste job. Een juiste overstap bespaart jou een hoop stress en zo kun jij de volle potentie uit jezelf halen die jij verdient.

Bel Mail Chat