De zomer is begonnen

Is uw bedrijf klaar voor de zomerperiode? Veelgestelde vragen over vakantiekrachten Voor veel bedrijven is de zomer een rustige periode, maar tegelijk gaan er ook veel medewerkers op vakantie. Dit kan dan alsnog resulteren in onderbezetting tijdens de zomermaanden.

Lees verder

Payrolling: een professioneel en onmisbaar HR-instrument

In 2015 is onderzoek gedaan het de bekendheid van en met payrolling bij Nederlandse bedrijven met meer dan 5 werknemers. Ruim 90% van deze bedrijven had de juiste definitie voor ogen.

Lees verder

De werknemer Anno 2019

De arbeidsmarkt verandert in rap tempo. De babyboomers stappen uit en worden vervangen door een nieuwe generatie: de jonge twintigers. En deze groep heeft andere verwachtingen van en opvattingen over werk. De statusbaan is uit, lifestylewerk is in.

Lees verder

Ontslag? Vergeet de spelregels van de Wet werk en zekerheid niet!

De Wet werk en zekerheid (Wwz) is al ruim een jaar van kracht. Maar toch ontbreekt er bij veel werkgevers en werknemers kennis van deze wet. Want wanneer mag een werknemer nou ontslagen worden en wanneer niet? Hoe gaat zo’n ontslagprocedure? Wat is nou het verschil tussen de opzegtermijn en aanzegtermijn?

Lees verder

De arbeidsmarkt kan niet zonder uitzendbureau

Goed personeel is zo moeilijk te vinden” is een veelgehoorde klacht van werkgevers enerzijds. “Ik ben goed, maar waarom kan ik nou nergens een leuke baan vinden?”, denken veel werkzoekenden anderzijds.

Lees verder