Ook talent werven via Antenna?

Neem contact op

5 logistieke trends van 2020

Antenna / Tips / / 5 logistieke trends van 2020
2 minuten

5 logistieke trends van 2020

De logistieke sector is continu in beweging en aan het veranderen. Logistiek is zo groot en breed dat het op iedereen invloed heeft in ons dagelijks leven. Iedere consument en ieder bedrijf heeft namelijk met logistiek te maken en we kunnen er haast niet omheen. Veranderingen en ontwikkelingen volgen elkaar nauw op om de logistiek te verbeteren en efficiënter te maken. Wat zijn de 5 logistieke trends van 2020?

 

Logistieke trends

 

1. Robotisering

De trend ‘robotisering’ staat op nummer 1, omdat dit één van de belangrijkste logistieke trends is en zich het snelst ontwikkelt. Voor de een kan robotisering een uitkomst zijn en voor de ander kan zijn baanzekerheid verdwijnen. Dankzij technologische ontwikkelingen kunnen een groot aantal processen in de logistiek worden geautomatiseerd. Dit zorgt voor efficiëntie, kostenbesparing en een hogere productie. Een groot deel van de logistieke arbeiders zullen hierdoor dus worden vervangen. Daarentegen zullen er altijd mensen nodig zijn om de machines te besturen, waarbij omscholing wel gewenst is. De rol van de mens zal meer controlerend zijn dan uitvoerend.

 

2. Stijging e-commerce 

Er is in de afgelopen jaren een behoorlijke verschuiving van fysieke winkels naar e-commerce te zien. Uit een recent onderzoek is gebleken dat deze trend alleen maar zal blijven groeien. Het internet biedt een enorm assortiment, is lekker makkelijk en de consument kan prijzen vergelijken. Deze groei zorgt voor nog meer druk in de logistieke sector om sneller en efficiënter te gaan werken.

 

3. Duurzaamheid

In een voorgaand artikel beschreven we al 5 redenen voor duurzaam ondernemen en het belang hiervan. Veel bedrijven hebben al ingespeeld op de behoefte naar duurzaamheid en duurzaam ondernemen. Deze bedrijven tonen dit graag aan bij hun klanten en zijn erg actief op het gebied van duurzame logistieke processen. Duurzaamheid zal alleen maar toenemen en is in de logistieke branche een erg belangrijk aspect vanwege de toenemende drukte.

 

4. Slimme technologie

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, moeten de logistieke processen worden versneld. Om dit te doen, zal er geïnvesteerd moeten worden in nieuwe technologie voor systemen en software. Voor elk onderdeel in logistiek, zijn er technologische ontwikkelingen en nieuwe functionaliteiten die processen versnellen. Door het implementeren van deze nieuwe technologieën wordt er meer waarde toegevoegd aan de logistiek. Dit wordt gedaan om een betere dienstverlening en extra service aan te kunnen bieden.

 

5. Big data

Doordat we met zijn allen vaker te vinden zijn op het internet, laten we ook meer digitale sporen na. Deze digitale sporen (data) kunnen worden geanalyseerd om strategisch in te worden gezet. Dit is voor bedrijven erg waardevol, aangezien ze hiermee inzicht kunnen krijgen in de behoeften van hun klant. Zo kunnen ze logistieke processen personaliseren en het aanbod beter afstemmen op de wensen van de klant.

Door de toenemende drukte zien we een aanzienlijk tekort aan logistiek personeel. Merkt u dit ook? No worries, wij kunnen u helpen met logistiek personeel!

Bel Mail Chat