Ook talent werven via Antenna?

Neem contact op

Het Nieuwe Werken: wat is dit en hoe past u het toe?

Antenna / Tips / / Het Nieuwe Werken: wat is dit en hoe past u het toe?
2 minuten

Het Nieuwe Werken: wat is dit en hoe past u het toe?

Andere termen voor dit fenomeen zijn ook wel flexwerken, mobiel werken of werken 2.0. Wellicht bent u er al mee bekend? Een hoop bedrijven hebben er wel een beeld bij, maar weten niet precies wat het Nieuwe Werken is of hoe dit toe te passen is in het bedrijf. Wat is het en wat voor waarde kan het toevoegen in uw bedrijf?

 

Wat houdt het nieuwe werken in?

Het zelf kunnen indelen wanneer en waar er wordt gewerkt is een vorm van het Nieuwe Werken. Uw medewerkers krijgen dan zelf de vrijheid om de uren en locatie in te vullen. Deze methode zorgt ervoor dat uw personeel zelf de dag zo kan indelen dat zij het meest efficiënt en gemotiveerd werken. Het gaat dan niet meer om het aantal uren dat ze maken, maar om het werk en resultaat dat zij leveren. Daarnaast zijn er op kantoor flexplekken aanwezig voor uw personeel, zodat zij alsnog op kantoor kunnen werken. Deze plekken zijn anders ingericht dan de traditionele kantoren en geeft uw personeel alsnog de keuze wanneer en hoelang ze komen werken. Op deze manier geeft u ze een enorme verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Het Nieuwe Werken is niet iets wat u zomaar even uitprobeert, het moet echt onderdeel worden van uw bedrijfscultuur.

 

Ontstaan van het nieuwe werken

Deze methode van werken is eigenlijk ontstaan door de opkomst van de technologische ontwikkelingen die indirect ook zijn doorgevoerd naar de werkvloer. Met de komst van een nieuwe generaties werknemers die zijn opgegroeid met deze ontwikkelingen, is er een verschuiving ontstaan van het traditionele communiceren naar een digitale communicatie. Werknemers kunnen nu van over de hele wereld met elkaar communiceren en toegang krijgen via digitale kanalen.

 

Kenmerken

  • Technologie staat centraal (laptop, smartphone en snel internet)
  • Geen standaard hoeveelheid werkuren wekelijks, maar wisselend
  • Het kantoor is niet de standaard werkplek, dit mag de werknemer zelf bepalen
  • Resultaten zijn leidend, werkuren niet
  • Andere leiderschapsstijl, waarbij minder direct contact is tussen manager en medewerkers

 

Voordelen

Het Nieuwe Werken zorgt voor een betere work-life balance. Uw medewerkers kunnen zo beter hun tijd verdelen tussen privé en werk, waardoor zij zelf de optimale verhouding kunnen bepalen. Doordat zij eigen baas zijn over hun werkuren kunnen zij dit ook zo indelen dat zij werken op hun productiefste momenten van de dag. Door deze juiste balans van privé en werk zijn uw werknemers gelukkiger. Bovendien scheelt flexwerken reiskosten, files en kosten! Dankzij deze manier van werken geeft u uw werknemers vertrouwen, wat ze motiveert en tevreden maakt. Zo trekt u ook weer nieuw personeel aan.

 

Nadelen

Enthousiaste medewerkers kunnen doorslaan in het thuiswerken, waardoor privé en werk juist door elkaar gaan lopen. Aan de andere kant kan het ook zijn dat er teveel afleidingen op de loer liggen en het werk niet afkomt. Kortom, uw medewerkers moeten discipline en motivatie hebben om thuis te werken. Door het Nieuwe Werken zullen u en uw personeel elkaar minder vaak fysiek zien waardoor er minder persoonlijk contact is. Dankzij de flexplekken op kantoor verdwijnen grotendeels de vaste plekken en dit kan van invloed zijn op de zichtbare hiërarchie. Dit hangt uiteraard af van uw kantoor en welke aanpassingen u daarin doet.

Bel Mail Chat