Ook talent werven via Antenna?

Neem contact op

Hoe gaat u om met werkstress binnen uw bedrijf?

Antenna / Tips / / Hoe gaat u om met werkstress binnen uw bedrijf?
2 minuten

Hoe gaat u om met werkstress binnen uw bedrijf?

Een beetje werkdruk is prima, want zo blijven uw werknemers scherp. Maar mocht dit omslaan tot een ongezond niveau van werkstress, dan kan dit eindigen in een burn-out. Dit kan resulteren in een hoog percentage ziekteverzuim en dat is wel het laatste waar u op zit te wachten. Herkent u de signalen? Hoe gaat u om met werkstress binnen uw bedrijf?

 

Wat is werkstress?

Werkstress kan een gevolg zijn van een te hoge werkdruk. Werkdruk hoeft meestal geen probleem te zijn. Dit kan er namelijk voor zorgen dat uw werknemers scherp blijven en deadlines halen. Normaliter verlaat uw werknemer aan het einde van de dag het kantoor en kan hij of zij het werk loslaten. Maar mocht de stress aanhouden en de werkdruk te hoog worden, dan kunnen er stressklachten ontstaan. Daarnaast hoeft deze stress niet per se alleen veroorzaakt te worden door werkdruk. Dit kan namelijk vaak ook samengaan met andere oorzaken uit de privésfeer. Een combinatie van deze factoren kan de stressklachten veroorzaken. Mocht dit langdurig aanhouden, dan kunnen er lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Als er niet op tijd wordt ingegrepen, kunnen deze klachten chronisch worden of kan uw medewerker zelfs een burn-out krijgen.

 

Symptomen

Maar hoe weet u wanneer iemand van uw personeel overmatig werkstress heeft? Er zijn meerdere symptomen die dit kunnen aanduiden. Uiteraard is niet iedere werknemer hetzelfde, waardoor de symptomen per persoon kunnen verschillen.

Lichamelijke klachten die kunnen voorkomen zijn onder andere:

– hoofd-, nek- of rugpijn

– darm- of buikklachten

– andere pijn aan het lichaam

– gespannen

– zweten

– sneller ziek

 

Psychische klachten die kunnen voorkomen zijn onder andere:

– andere houding

– prikkelbaar en sneller geïrriteerd

– agressief

– sneller emotioneel

– slechtere concentratie

– vergeetachtig

Zou u de werkstress symptomen vroegtijdig kunnen herkennen bij uw personeel? Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk dat u let bovenstaande signalen.

 

Werkstress verminderen

Om werkstress te voorkomen of te verminderen, zou het logisch zijn om de werkdruk te verlagen. Dit klinkt makkelijker dan het is, want het blijkt dat dit een grote uitdaging is voor werkgevers. Ook wordt er verteld dat de werkdruk verlagen niet de juiste aanpak is voor het verminderen van werkstress. Wat dan wel de juiste aanpak is? In het algemeen hebben werknemers onder andere behoefte aan groei, (persoonlijke) ontwikkeling, inspraak, heldere visie, sociale verbinding en zelfstandigheid. Deze behoeften kunnen verschillen per persoon en vaak is er maatwerk nodig. Als (een aantal van) deze behoeften worden vervuld door de werkgever, kan het personeel kwalitatief werk (blijven) leveren. Zo kan het krijgen van werkstress worden voorkomen of verminderd.

 

Het artikel maakt duidelijk dat ondernemers en werkgevers ook regelmatig lastig hebben van werkstress. Heeft u hier ook last van? Check op welk stressniveau u zit!

Bel Mail Chat