Antenna
Antenna
Hoe doorsta ik mijn eerste werkdag?! 6 tips!

Tips voor jouw carrière – 31 Dec 2021 door Freek de Romijn

Hoe doorsta ik mijn eerste werkdag? 6 tips!

1.Wees op tijd

De meest voor de hand liggende tip, is om uiteraard op tijd te zijn. Check hoe jij heengaat, hoelang is de reistijd? Hoelang is de reistijd tijdens de spits? Zorg dat je 10 minuten eerder aanwezig bent op je werk, té vroeg hoeft nu ook weer niet.

2. Zorg voor jezelf

De eerste werkdag, zelfs de eerste werkweek, kan slopend zijn. Je moet zoveel nieuwe dingen onthouden, er komt zóveel op je af, dat vergt gewoon ontzettend veel energie. Ga dan ook op tijd slapen, eet fatsoenlijk en ga lekker sporten om stoom af te blazen, als je dit normaal ook al deed. Maak het jezelf de eerste werkweek zo makkelijk mogelijk, door voor de hele week te mealpreppen. Leg iedere avond van tevoren jouw kleding klaar en pak je tas alvast in.

3. Een goede eerste indruk

Eerste indrukken zijn blijvend. Wees open naar iedereen, stel je aan iedereen voor met een lach en zeg je naam duidelijk en wat je komt doen. Maak notities van alles, leg je telefoon weg en stel vragen.

4. Wat te doen als je niets te doen hebt?

Wellicht komt er een moment dat even niets te doen hebt. Dit is het juiste moment om jouw notities te checken en om te checken of jij eventueel ook nog vragen hebt!

5. Werk aan je collegialiteit

Probeer namen te onthouden, die je uiteraard genoteerd hebt. En onthoud wat ze zeggen, zodat je eventueel voor de volgende keer een nieuw gespreksonderwerp hebt. Maar overdrijf niet met deze relaties bouwen, wees gewoon jezelf.

6. Geniet!

And last but not least, geniet ervan! Je ontmoet nieuwe mensen, je mag nieuwe dingen leren, dus geniet ervan!