Antenna
Antenna
Wat zijn de benodigde competenties voor een administratief medewerker?

Werken in de logistiek – 31 Dec 2021 door Delilah Weppner

Als administratief medewerker ben je onmisbaar voor een bedrijf. Als spin in het web heb je een volledig ondersteunende rol en help je zowel jouw collega’s als klanten. Het is een ontzettend afwisselende functie, waardoor geen enkele dag hetzelfde is. Daarnaast heeft ieder bedrijf administratie en kun je in elke sector en bij elk bedrijf aan de slag. Welke competenties zijn er nodig voor een administratief medewerker?

5 benodigde competenties voor een administratief medewerker

 

1. Oplossingsgericht

Het is noodzakelijk als administratief medewerker om het hoofd koel te houden in stressvolle situaties. Jij dient ten allen tijden overzicht te houden, zodat je eventuele problemen op tijd ziet aankomen en ze direct kan oplossen. Daarnaast weet jij als koele kikker hoe je deze problemen zo keurig mogelijk oplost, zodat iedereen weer tevreden is.

2. Accuraat

Als administratief medewerker werk je veel met documenten en data. Je dient scherp te zijn en nauwkeurig, maar ook alert op fouten en onjuistheden. Daarnaast heb je een oog voor detail. Dit is nodig omdat je de agenda beheert en je vergaderingen en afspraken inplant. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat deze vergaderingen en afspraken elkaar gaan overlappen.

3. Integriteit

De documenten en informatie waar je mee komt te werken, kunnen van vertrouwelijke en persoonlijke aard zijn. Het is noodzaak dat je hier zo zorgvuldig en discreet mogelijk  mee om gaat en niet naar buiten brengt. Bij sommige bedrijven dien je dan ook eerst een geheimhoudingsverklaring te tekenen. Je houdt je aan de normen en waarden van het bedrijf en handelt hier ten allen tijden naar.

4. Efficiënt

De functie van een administratief medewerker is ontzettend veelzijdig. Als spil van het bedrijf heb jij veel werkzaamheden die vaak binnen een bepaalde tijd af moeten. Er zijn veel mensen die op jou rekenen en van jou afhankelijk zijn. Gevoel voor timemanagement en efficiëntie is belangrijk zodat je alle werkzaamheden op tijd en snel af krijgt. Deadlines zijn heilig voor jou!

5. Sociaal

Het is belangrijk dat je als administratief medewerker goed kunt communiceren. Je bent namelijk volop in contact met verschillende afdelingen binnen het bedrijf en samen streef je naar een gezamenlijk resultaat. Ook sta je veel klanten te woord, waarbij het een vereiste is dat je krantvriendelijk bent en beleefd blijft. Samen met de klant zoek je naar een oplossing.