Antenna
Antenna
Werken in de IT branche?

Werken in de IT – 31 Dec 2021 door Lars Schoof

Werken in de IT branche?

De ICT branche is een dynamische branche en ontwikkelt zich dan ook erg snel. Technologische trends volgen elkaar in rap tempo op. Een dagelijkse technologische vernieuwing is hier eerder regel dan uitzondering. Het is ook een branche waar jij iedere dag wordt uitgedaagd en waarin jij jezelf kunt ontwikkelen! Zie jij jezelf al werken in de ICT? Lees dan snel verder!

Wat betekent ICT?

ICT staat voor informatie- en communicatietechnologie. Dit vakgebied houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met computers en informatiesystemen die gericht zijn op communicatie en om mensen met elkaar te verbinden. Denk hierbij aan telefonie, computer en digitale data. Deze branche is continue in ontwikkeling en er komen steeds meer uitvindingen bij. Hierbij kun je denken aan Artificial Intelligence, Virtual Reality en Augmented Reality. Verwar ICT niet met IT, want alhoewel deze termen op elkaar lijken is het toch niet helemaal hetzelfde.

Verschil IT en ICT?

Het verschilt maar één letter en toch is er een verschil tussen IT en ICT. IT staat voor informatie en technologie. Deze branche houdt zich bezig met het ontwikkelen van systemen, software en websites met als doel om digitale informatie te beheren. IT is verantwoordelijk om deze informatie te verwerken, op te slaan en te beschermen. Dit wordt steeds meer een essentieel onderdeel in het bedrijfsleven. Uit onderzoek is gebleken dat de IT branche dan ook één van de snelst groeiende branches in Nederland is. IT is dus de overkoepelende term en de term ICT valt hieronder.

Is de ICT branche iets voor jou?

Dat de IT en ICT branche steeds belangrijker worden, is nu dus wel duidelijk. Deze branche is volop in ontwikkeling en de vraag naar nieuw talent groeit. Kennis van deze branches biedt jou baangarantie en een carrièreperspectief. IT en ICT komt in elke branche voor, waardoor jij in elk mogelijk bedrijf kunt komen te werken. Omdat deze branche steeds in beweging is leer je ontzettend veel. Er wordt wel vanuit gegaan dat jij de basiskennis al weet en op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen.

Lijkt het jou leuk om te werken in de ICT branche?